Så här går det till

STARTFÅLLAN

30 minuter innan er starttid blir ni inropade i startfållan, där ni får en kort instruktion och säkerhetsgenomgång. Här kan ni också låna flytvästar om så önskas. Efter instruktion går ni ner på bryggan och äntrar er drakbåt. Var snälla och var på plats med hela laget i god tid! 

LYSSNA PÅ STYRMAN

När ni väl sitter i drakbåten är det viktigt att lyssna på styrmannen i båten. Ni paddlar ut från bryggan och ut framför publiken. Här presenterar er speakern och läser upp den speakertext ni har möjlighet att bestämma(se SPEAKERTEXT nedan). Nu träningspaddlar ni, övar in takten och lär känna drakbåten. Tänk på att takten är det viktigaste för att uppnå ett bra resultat.

VIKTIGT

För er egen säkerhet är det inte tillåtet att stå upp i drakbåten eller att hoppa i vattnet. Om någon eller några uppträder störande eller är alkoholpåverkade i Drakbåten riskerar hela laget att diskvalificeras och avvisas.

SPEAKERTEXT

Innan start har ni möjligheten att bestämma hur speakern ska presentera er, så ta chansen att sätta tonen inför publiken och era motståndare. Speakertexten fyller ni i via menyn speakertext en vecka innan start datum.

START – MÅL

Tävlingssträckan är 200 meter. Alla båtar tar plats på respektive bana vid startlinjen. Startern ger kommandot: ”FÄRDIGA..” åtföljt av en ljudsignal. Sedan bär det iväg!

PRISUTDELNING

När ni gått i mål efter en rafflande kamp går ni upp på prisutdelningsscenen och mottar medalj för er prestation under fredagen och lördagen.

Prisutdelning efter finalerna kommer att hållas efter sista finalen har körts. 

FOTOGRAFERING

Drakbåtsfestivalen kommer att bli dokumenterad i bildformat och ert lag kommer bli fotograferade i båten eller på bryggan innan ni ger er ut på kanalen.

Mer information om fotograferingen och dess erbjudanden kommer att skickas ut till er 2-3 veckor innan start. 

KLÄDSEL OCH OMKLÄDNING

Eftersom det blir 13 ”vilt” paddlande individer i drakbåten, kommer naturligtvis en del vatten att piskas upp. Se därför till att ha oömma kläder på er. Vi har ett omklädningstält på området. Drakbåtsfestivalen ansvarar ej för personliga ägodelar!

MIXKLASSEN

Lagen består av 9-13 personer. Minst 5 måste vara tjejer.

ÖPPNAKLASSEN

Lagen består av 9-13 personer.

Best in show 2014BEST IN SHOW

Det prestigefyllda priset ”Best In Show” vinner det lag som klätt ut sig bäst och som skapat den största festivalyran genom att profilera sitt företag under festivalen. Juryn tar ut 10 stycken lag under tävlingsdagarna. De lag som blir uttagna går till Best In Show final.

 VINSTER

  • Vinnande ekipage i Mix klassen och i Öppna klassen erhåller prispokal.
  • Vinnande ekipage i ”Best in Show” erhåller pokal.

 RESULTAT

Alla resultat läggs ut på internet efter tävlingens slut.

Resultaten sätts också upp på anslagstavlan vid måltornet. På samma ställen hittar ni information om de lag som gått vidare till final och Best In Show. Alla lag som gått vidare kontaktas dessutom per telefon.